21°C
Mostar 29°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 24°C
Bihać 25°C
Powered by Dark Sky

17.10.2019 / 11:12 Politika - Sarajevo

Počela sjednica Vlade Federacije BiH

Počela sjednica Vlade Federacije BiH
Foto: Vlada FBiH - Vijesti.ba

Vlada Federacije BiH će, na današnjoj sjednici u Sarajevu, razmatrati prijedloge 25 odluka na osnovu kojih bi sportistima, sportskim radnicima i sportskim udruženjima iz Federacije BiH za ostvarene vrhunske sportske rezultate na domaćim...

 ...i međunarodnim takmičenjima bile dodijeljene nagrade u ukupnom iznosu od 268.500 KM.

Federalna vlada će se izjasniti o inicijativi da Upravnom odboru Uprave za indirektno oporezivanje BiH uputi prijedlog za oslobađanje rudnika u Federaciji BiH od plaćanja putarine za dizel gorivo u 2020. godini, u ukupnoj količini od 35.636.695 litara.

Pred članovima Vlade je i izvještaj o Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, kojeg je, na osnovu zaduženja sa sjednice od 19. septembra 2019. godine, pripremilo Federalno ministarstvo rada i socijalne politike.

Na dnevom redu su i informacije povodom zahtjeva Općinskog suda u Travniku za davanje prethodne saglasnosti za otvaranje stečajnog postupka nad privrednim društvom BNT TMiH d.d. Novi Travnik, te o zdravlju poljoprivrednog bilja u FBiH u 2018. godini,saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo