17°C
Mostar 20°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 21°C
Bihać 20°C
Powered by Dark Sky

16.10.2019 / 21:01 Crna hronika - Čedomorstvo na Alipašinom Polju

Horor u Sarajevu: Maloljetnica ubila novorođenče, majka joj pomagala

Horor u Sarajevu: Maloljetnica ubila novorođenče, majka joj pomagala
Arhiv / Vijesti.ba
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su maloljetnicu zbog sumnje da je ubila svoje novorođenče. Sarajevski policajci priveli su i njenu majku zbog sumnje da je pomagala kćerci u ovom jezivom slučaju.

Azra Bavčić, portparol Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, kazala je za „Avaz“ da je u međuvremenu, na prijedlog postupajućeg tužioca, određen pritvor maloljetnici i njenoj majci.

- Zbog Zakona o zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku te zbog zaštite identiteta maloljetnice, ne možemo otkriti više detalja o ovom slučaju - pojasnila je Bavčić.

Kako saznajemo, majka je završila iza rešetaka, dok je kćerka, s obzirom na to da je maloljetna, smještena u jednu odgojnu ustanovu.

Prema nezvaničnim informacijama, maloljetnica se, navodno, porodila u stanu u sarajevskom naselju Alipašino Polje, gdje je i usmrtila bebu. U porođaju joj je, navodno, pomagala majka. Djevojka je raskinkana, jer je zbog obilnog krvarenja završila u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Ljekari su utvrdili da je riječ o krvarenju nakon poroda pa su alarmirali policiju.

(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo