21°C
Mostar 22°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 24°C
Bihać 23°C
Powered by Dark Sky

16.10.2019 / 20:35 Svijet - Holandija

Muškarac optužen da je godinama u zatočeništvu držao šest osoba, čekali "smak svijeta"

Muškarac optužen da je godinama u zatočeništvu držao šest osoba, čekali "smak svijeta"
Foto: Agencije / Vijesti.ba
Nizozemsko tužilaštvo saopćilo je da tereti 58-godišnjeg muškarca koji je uhapšen u vezi s pronalaskom holandske porodice koja je devet godina živjela izolirana od vanjskog svijeta.

Tužitelji su u srijedu na Twitteru objavili da se čovjek, čiji identitet nije objavljen, sumnjiči za umiješanost u "lišavanje slobode i nanošenje štete drugima."

Taj muškarac trebao je da se pojavi pred istražnim sudijom u četvrtak. Tužioci nisu objavili više detalja.

Šest članova porodice otkriveno je ove sedmice da su živjeli u onome što je lokalni gradonačelnik Roger de Groot nazvao "improviziranim sobama" na farmi na sjeveru Holandije, prenio je AP.

Porodica koja je provela devet godina u podrumu "iščekujući kraj vremena" pronađena je u Nizozemskoj nakon što se jedan od članova porodice pojavio u lokalnoj kafani, saopćila je policija koja ih je i pronašla.

Muškarac od 58 godina i šest odraslih osoba u starosti od 18 do 25 godina živjeli su na farmi u sjevernoj pokrajini Drenthe.

Policajci su posjetili udaljenu kuću na farmi i izvršili pretres. Otkrili su skrivene stepenice iza ormara u dnevnoj sobi koje su vodile u podrum gdje je porodica živjela.

Policija u Drentheu je u utorak potvrdila da je uhapsila 58-godišnjeg muškarca, koji se nalazi pod istragom nakon što je odbio da sarađuje.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo