15°C
Mostar 19°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 19°C
Bihać 20°C
Powered by Dark Sky

16.10.2019 / 17:31 Fudbal - Menadžer napadača Juventusa

Mendez: Ronaldo će prestići Pelea

Mendez: Ronaldo će prestići Pelea
Foto: Vijesti.ba
Jorge Mendez, menadžer sjajnog napadača Juventusa Cristiana Ronalda, izjavio je da je Portugalac najbolji igrač u historiji nogometa, dodajući kako je siguran da će nastaviti rušiti rekorde i narednih nekoliko godina.

"Brojevi sigurno ne lažu i najbolje govore o načinu na koji Ronaldo ruši rekorde. To ga svrstava u kategoriju najboljeg nogometaša u historiji s velikom razlikom u odnosu na druge igrače jer je učinio jako mnogo u svim klubovima gdje je igrao, od Engleske preko Španije pa sada i do Italije. Tu je i reprezentacija Portugala, s kojom je igrao tri finala i pobijedio u dva", kazao je Mendez u razgovoru za italijanski "Tuttosport".

Ronaldo je u ponedjeljak u porazu od Ukrajine rezultatom 1:2 bio strijelac gola za Portugal čime je stigao do 700. pogotka u karijeri i tako ušao u društvo nogometnih legendi.

Na vječnoj listi najboljih strijelaca u takmičarskim utakmicama sada se nalazi na šestom mjestu. Ronaldo je 700 golova postigao na 973 utakmice.

Portugalski napadač će 5. februara proslaviti 35. rođendan, a njegov menadžer je ubijeđen da će Ronaldo nastaviti sa odličnim igrama i narednih godina.

"Ostvario je nevjerovatan cilj od 700 golova, ali nemam nikakvih sumnji da će prestići i Pelea kao najboljeg strijelca u historiji. To će učiniti s Juventusom, a složit ćete se da još 68 golova za ovakvog Ronalda nije mnogo. Također, uvjeren sam da najbolje od njega tek dolazi", kazao je Mendez.


(Vijesti.ba / AA)

Izdvajamo