17°C
Mostar 22°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 20°C
Bihać 20°C
Powered by Dark Sky

15.10.2019 / 15:46 Politika - U ime PSBIH

Špirić i Radmanović ismijali napore međunarodne zajednice u BiH

Špirić i Radmanović ismijali napore međunarodne zajednice u BiH
Foto: PSBiH - Vijesti.ba

Na marginama sastanka koji je danas upriličen u Beogradu prilikom zasjedanja Skupštine Interparlamentarne unije, članovi bh. delegacije Nebojša Radmanović i Nikola Špirić, koji se nalazi na Crnoj listi Stete departmenta, osudili su aktivnosti dijela međunarodne zajednice, odnosno njenu pomoć u procesu formiranja vlasti.

- "Radmanović i Špirić upozorili su da u BiH nakon provedenih demokratskih izbora u BiH nije formirana vlast, niti je imenovan novi saziv Vijeća ministara BiH. U razgovoru sa s predsjednikom Sobranja Republike Sjeverne Makedonije Talatom Xhaferijem apostrofirali su negativan uticaj dijela međunarodne zajednice na proces formiranja vlasti u BiH", saopšteno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Međutim, postavlja se pitanje čiji stav o pomoći međunarodne zajednice u procesu formiranja vlasti u Beogradu su iznijeli Šprić i Radmanović?

Odnosno da li je osuda međunarodne zajednice stav Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine ili SNSD-ov dvojac koristi Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine kako bi za račun interesa njihovog partijskog lidera Milorada Dodika obezvrijedili napore međunarodne zajednice?

Osim toga, također ne može se ne primijetiti da se Špirić i Radmanović koriste institucijom Parlamentarne skupštine BiH kako bi u prvom redu ismijali napore zemalja Kvinte (odnosno pomenutog dijela međunarodne zajednice, koju čine Njemačka, Italija, Francuska, Velika Britanija i SAD) u procesu formiranja vlasti.(Vijesti.ba)

Izdvajamo