13°C
Mostar 20°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 13°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

15.10.2019 / 10:19 Crna hronika - Tužilaštvo TK

Predložen pritvor za Husanovića zbog pokušaja ubistva bivše partnerice i njene prijateljice

Predložen pritvor za Husanovića zbog pokušaja ubistva bivše partnerice i njene prijateljice
Foto: Vijesti.ba

Tužilaštvo TK od Kantonalnog suda u Tuzli zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora za Mithata Husanovića (62) iz Banovića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela pokušaj ubistva i krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

- Postoji osnovana sumnja da je Husanović u večernjim satima 12. oktobra 2019. godine ispred jednog ugostiteljskog objekta u naselju Toplice kod Živinica, otišao do automobila u kojem su bile njegova bivša vanbračna supruga i njena prijateljica, tražio da s njom razgovara, a kada je odbila, uzeo je pištolj i kroz zatvoreno bočno vozačevo staklo ispalio više metaka kojim je pogodio bivšu suprugu više puta u grudni koš, a njenu prijateljicu u kuk i nanio im tjelesne povrede – navodi Admir Arnautović, portparol Tužilalštva TK.

Nakon toga se odvezao u Banoviće i koristeći viber je pozvao sina bivše vanbračne supruge i rekao mu da je pucao u njegovu majku te mu zaprijetio da će ga pronaći i u njega pucati, što je kod istog izazvalo strah za život.

Odmah nakon toga pripadnici PS Banovići su osumnjičenog uhapsili, nakon čega je obavljena kriminalistička obrada u PU Živinice, te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo