20°C
Mostar 23°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 25°C
Bihać 25°C
Powered by Dark Sky

13.10.2019 / 23:33 Regija - CIK Kosova

"Sumnjive koverte" ostaju u ministarstvu dok se ne sprovede istraga

"Sumnjive koverte" ostaju u ministarstvu dok se ne sprovede istraga
Valjdete Daka / Vijesti.ba
Nakon vanrednog sastanka CIK-a koji je završen nešto prije 21 sat, predsjednica CIK-a Valjdete Daka potvrdila da će "sumnjive koverte" ostati u prostorijama Ministarstva za infrastrukturu ...

... dok se ne sprovede istraga, a da će oko 15 hiljada ostalih glasova pristiglih "iz dijaspore", sutra biti poslati u CIK, uz policijsku pratnju, prenosi KoSSev.

"Oni nisu predmet istrage", kazala je navodeći da se radi o 15.500 koverti.

Sa druge strane, glasovi iz Srbije, za koje kosovski mediji čitav dan navode da navodno sadrže "otrov", odnosno da su u pitanju "smrdljive tablete", ostaće u prostorijama ovog ministarstva, gdje su inače dopremljeni još prošlog petka, kako se ne bi, po Dakinim riječima, ometala policijska istraga, dok se ne "utvrdi jesu li opasne ili ne".

"Ove koverte za koje se potencijalno sumnja da sadrže neku supstancu ili bilo šta drugo, ostaće na tom mjestu radi ispitivanja policije i forenzičara. Još nije poznato da li se započelo sa njihovom evaluacijom, ne može se raditi dok se ne sprovede istraga, jer su one ocijenjene kao opasne i nastaviće se u skladu sa procedurama", rekla je ona, javlja Insajderi.

Srpski posmatrači su izbačeni iz prostorija Centralne izborne komisije, nakon što su albanski članovi komisije prijavili da koverte iz centralne Srbije "imaju čudan miris", rekao je RTS član CIK Kosovo ispred Srpske liste Stevan Veselinović, koji je kasnije danas dao izjavu policiji. Njegov advokat kaže da je on zapravo "priveden" i da mu je tom prilikom oduzet privatni telefon.

Veselinović je ranije danas izjavio da on, kao ni drugi posmatrači CIK-a srpske nacionalnosti koji su danas učestovali u prebrojavanju glasova iz Srbije, nisu iskusili zdravstvene probleme koje su navodno prijavile njihove kolege Albanci.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo