17°C
Mostar 22°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 19°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

11.10.2019 / 14:27 Regija - O Kolindinom istupu

Markovina: Zamislite da Vučić kaže - došla je cijela Srbija, od Niša do Knina

Markovina: Zamislite da Vučić kaže - došla je cijela Srbija, od Niša do Knina
Foto: Facebook / Vijesti.ba
Istup hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović nakon utakmice Hrvatska - Mađarska prokomentarisao je na svom Facebook prafilu istoričar i publicista iz Splita Dragan Markovina. 

"Kaže Kolinda sinoć da je u Split došla cijela Hrvatska, od Visa do Kupresa i to prođe ispod radara. Ovdje se čak ne radi samo o njenoj potkapacitiranosti koja je poslovična, nego o apsolutnoj nesposobnosti nacionalista da ikad, u bilo kojoj situaciji, vide sebe. To je Štulić najbolje opisao u pjesmi MSP, s Krivog srastanja: ‘Ili vidjeti trunku u tuđem oku, a ne vidjeti balvan u svome. I to znamo, jel’da?’. Zamislimo samo na trenutak da je sinoć igrala Srbija, kao što će večeras igrati, da je Vučić bio na stadionu i izjavio kako je došla cijela Srbija, od Niša do Knina", napisao je Markovina.

Podsjećamo, Grabar Kitarović sinoć je prisustvovala utakmici fudbalskih reprezentacija Hrvatske i Mađarske.

Nakon pobjede Vatrenih, ona je poručila: "Presretna sam zbog, naravno, rezultata, ali još više zbog Dalića i svih igrača i ponajviše svih ovih ljudi koji su se skupili ovdje u Splitu. Od Visa do Kupresa, cijela Hrvatska".  

Slučajno ili ne, "cijeloj Hrvatskoj" pripisala je dobar dio BiH, s obzirom na to da je Kupres u našoj zemlji.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo