9°C
Mostar 12°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 13°C
Bihać 13°C
Powered by Dark Sky

10.10.2019 / 11:00 BiH - Razgovor za Vijesti.ba

Tahirović: Reis Kavazović je osoba kakvu treba IZ, dosljedan, odgovoran i pouzdan

Tahirović: Reis Kavazović je osoba kakvu treba IZ, dosljedan, odgovoran i pouzdan
Foto: Vijesti.ba

Glavna i odgovorna urednica Preporoda Senada Tahirović kazala je za Vijesti.ba kako je aktuelni reisu-l-ulema Husein Kavazović u proteklom periodu opravdao povjerenje koje je dobio na prethodnim izborima u Islamskoj zajednici.

"Izbor reisu-l-uleme koji će u narednih sedam godina voditi IZ u BiH, muslimanima je veoma značajan događaj jer se ne bira samo osoba nego i program budućeg rada Zajednice”, kaže Tahirovic uoči predstojećih izbora.

Ona dodaje sa javnost mora znati da je ovo izbor za vjerskog poglavara, a ne natjecanje u obećanjima.

“2012. godine izborno tijelo je dalo povjerenje sadašnjem reisu-l-ulemi Kavazoviću i njegovom reformskom programu, tada nazvanom program kontinuiteta i noviteta. Danas, nakon sedam godina vrlo jasno se može utvrditi da je on to povjerenje opravdao”, smatra ona.


Tahirović ističe da je zato za sve nas važno da odabrani program rada bude jasan, ostvariv i mjerljiv, te da ga sprovodi dosljedna, odgovorna i pouzdana osoba.


“Stoga je velika odgovornost na izbornom tijelu koje će svojim glasom odlučivati o tome jer će tako svima nama odrediti daljnji pravac u funkcioniranju IZ u BiH, ali i percepciji onoga što mi jesmo i želimo biti kao njeni članovi ili pripadnici”, zaključila je Senada Tahirović, glavna i odgovorna urednica IIN Preporod u razgovoru za Vijesti.ba.(Vijesti.ba)

Izdvajamo