16°C
Mostar 22°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 19°C
Bihać 20°C
Powered by Dark Sky

09.10.2019 / 17:13 BiH - Sastanak u Banja Luci

Fild-Trivić: Dobra saradnja na projektu 'Škole za 21. vijek'

Fild-Trivić: Dobra saradnja na projektu 'Škole za 21. vijek'
Foto: Fena / Vijesti.ba
Ministrica prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić razgovarala je danas u Banjoj Luci s ambasadorom Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Matthewom Fieldom o saradnji na projektu „Škole za 21. vijek“, koji provodi Britanski savjet u BiH ...

... u saradnji s entitetskim resornim ministarstvom, u svim osnovnim školama u RS.

Trivić je ukazala na potrebu stvaranja savremenog modela škole prilagođenog vještinama i kompetencijama učenika 21. vijeka.

-Novim pristupom u školama omogućit ćemo da učenici na inovativniji način stiču znanja, što će ih podstaknuti da i sami istražuju i kritički promišljaju i što je najvažnije, da naučeno znaju primijeniti - pojasnila je Trivić.

Potvrdila je da je u planu opremanje škola potrebnom informatičkom opremom kako bi se mogla realizovati primjena digitalizovanih udžbenika u nastavi.

-Uporedo ćemo raditi na edukaciji kadra jer je uloga nastavnika ključna u vaspitanju i obrazovanju mladih generacija - rekla je Trivić.

Na sastanku je istaknuto da je ambasada Velike Britanije u BiH opredijeljena da pruži podršku unapređenju obrazovanja u RS, saopćeno je iz tog resora Vlade RS-a.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo