17°C
Mostar 22°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 20°C
Bihać 20°C
Powered by Dark Sky

09.10.2019 / 15:02 Crna hronika - Općinski sud u Sarajevu

Potvrđena optužnica protiv Halilagića i Mahmutovića zbog primanja dara

Potvrđena optužnica protiv Halilagića i Mahmutovića zbog primanja dara
Foto: Vijesti.ba

Općinski sud u Sarajevu (OSS) potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) protiv Sedina Halilagića i Elvedina Mahmutovića zbog krivičnog djela primanje dara i drugih oblika koristi.

Prema navodima iz optužnice, Sedin Halilagić i Elvedin Mahmutović terete se da su od kraja maja 2019. do 10. jula 2019. godine kao odgovorne osobe firme „Smart Invest“, koja je bila angažirana na izgradnji stambeno-poslovnog objekta „Sarajevo Tower“, od podizvođača radova više puta tražili novac u iznosu od 200.000 KM, kako bi mu priznali izvršene građevinske radove pritom ga uslovljavajući prijetnjom aktivacije bankarske garancije date za ovaj posao.

Dio, prethodno označenog novca, u iznosu od oko 60.000 KM oštećeni je predao optuženima, koji su prilikom preuzimanja i lišeni slobode.

Na prijedlog Tužilaštva KS optuženima su produžene mjere zabrane i to - zabrana sastajanja s određenim osobama i redovno javljanje nadležnoj policijskoj stanici.

Istovremeno, postupajući tužilac predložio je i oduzimanje imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom, saopćeno je iz Tužilaštva KS.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo