9°C
Mostar 13°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 13°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

09.10.2019 / 07:59 Politika - Predstavnički dom

Parlament FBiH danas o zakonima o doprinisima i dohotku

Parlament FBiH danas o zakonima o doprinisima i dohotku

Zasjedanje Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine najavljeno je za danas.

Bit će nastavljena nedavno prekinuta peta redovna sjednica, a po njenom završetku će započeti šesta u čijem su najavljenom dnevnom redu Prijedlog Zakona o doprinosima, Prijedlog Zakona o porezu na dohodak, Prijedlog Zakona o računovodstvu i reviziji u Federaciji BiH i Prijedlog Zakona o Registru finansijskih izvještaja.

U preostalom dnevnom redu pete sjednice su rasprava i odlučivanje o strategiji zapošljavanja u FBiH, zatim o programu prestrukturiranja energetskog sektora te o izvještajima o prošlogodišnjem radu Federalne vlade i izvršenju budžeta FBiH za 2018.

Informacija o odluci o poskupljenju plina i izvještaj o izvršenju programa prošlogodišnjeg rada Agencije za reviziju privatizacije u FBiH, također su na dnevnom redu te sjednice.

Prošle sedmice, 4. oktobra, sastajao se i Dom naroda, ali je sjednica završena prekidom jer delegati nisu odobrili predloženi dnevni red većinom glasova.

Neke od kandidiranih tačaka bili su Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode, koji je bio predložen po hitnoj proceduri, a po skraćenom postupku Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na nivou Federacije Bosne i Hercegovine.

U redovnoj proceduri su bili Prijedlog zakona o obrtu i srodnim djelatnostima te nacrti nekoliko zakonskih akata - o zaštiti zraka, o vodama, o poticaju razvoja male privrede, podršci porodicama s djecom te o vraćanju, dodjeli i prodaji stanova.
(Vijesti.ba / FENA)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo