16°C
Mostar 23°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 19°C
Bihać 18°C
Powered by Dark Sky

08.10.2019 / 23:58 Regija - Kosovo

Mustafa najavio razgovor sa Kurtijem o postizbornoj koaliciji

Mustafa najavio razgovor sa Kurtijem o postizbornoj koaliciji

Isa Mustafa, lider Demokratskog saeza Kosova, drugoplasirane stranke na prijevremenim parlamentarnim izborima na kosovskoj teritoriji, najavio je večeras skori susret sa liderom prvoplasiranog Pokreta Samoopredjeljenje, Aljbinom Kurtijem, kako bi, kako kaže, razgovarali i mogućnosti formiranja postizborne koalicije.

Nakon sto odsto prebrojanh redovnh glasačkiih lstiča, Pokret Samoopredjeljenje vodi sa oko 5.000 glasova ispred DSK.

Mustafa je na svom Facebook profilu napisao da je DSK dobila široku podršku građana, a da su oni koji su "pogrešno upravljali zemljom" na poteklim izborima kažnjeni.

"U vrlo bliskoj trci, 50:50, pobjednici su, DSK ili (Samoopredjeljenje) VV, a konačno će se to znati kada budu preobajni svi glasovi građana", napisao je Mustafa.

Najavio je da će se za nekoliko dana sastati sa Kurtijem, kako bi "nastavili tamo gdje smo stali prije početka izbornog procesa".

Naveo je da će se zajedno sa kandidatkinjom DSK, Vjosom Osmani, narednih dana sastati sa predsjednikom Pokreta Samoopredjeljenja, Kurtijem sa kojim će razgovarati o mogućnosti formiranja postizborne koalicije.

"Nastavićemo tamo gdje smo stali prije početka izbornog procesa, poštujući volju građana izraženu slobodnim glasanjem u demokratskom izbornom procesu, ali i interes DSK", napisao je Mustafa.(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo