13°C
Mostar 14°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 16°C
Powered by Dark Sky

07.10.2019 / 19:23 Crna hronika - Ubistvo u Ljubuškom

Srednja građevinska škola u Mostaru se oprostila od Lane Bijedić

Srednja građevinska škola u Mostaru se oprostila od Lane Bijedić
Foto: Facebook - Vijesti.ba

Kolektiv Srednje građevinske škole u Mostaru statusom na Facebooku se oprostio od nekadašnje učenice Lane Bijedić, koja je juče ubijena.

"Juče nas je tragičnom smrću napustila naša donedavna učenica Lana Bijedić. Zapamtili smo je kao posebnu, inteligentnu, kreativnu i iskrenu djevojku, zainteresovanu za mnoge teme o kojima njeni vršnjaci često i ne razmišljaju. U našoj školi i u našim srcima ostavila je traga svojom ličnošću. Osvajala je nagrade na takmičenjima iz engleskog jezika i kulturnog nasljeđa", stoji u postu.

Danas su u školi bili skraćeni časovi.

"Učenici su u tišini, svojim uzornim ponašanjem i razgovorom sa profesorima i direktorkom odali počast našoj Lani", saopšteno je iz kolektiva koji je, u ime svih učenika i zaposlenih, uputio saučešće porodici preminule.


Njeno tijelo je sinoć izvučeno iz rijeke Studenčice u Studencu kod Ljubuškog, a iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona je potvrđeno da je ona ubijena.


Ovih dana se Lana Bijedić, kćerka dekana mostarskog Fakulteta informacijskih tehnologija, pripremala za odlazak na studije u Sarajevo.(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo