-1°C
Mostar 3°C
Tuzla -2°C
Banja Luka -1°C
Bihać -1°C
Powered by Dark Sky

05.10.2019 / 15:21 Tenis - Sarajevo

Na Koševu 'Veseli dan tenisa“

Na Koševu 'Veseli dan tenisa“
Foto: Općina Centar - Vijesti.ba

Na teniskim terenima na Koševu danas je veliki broj polaznika škole tenisa, koja se održava u okviru projekta „365 sport plus“, i njihovih roditelja te predstavnika Općine Centar i Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ prisustvovao...

...manifestaciji pod nazivom „Veseli dan tenisa“, uz druženje, muziku, veselje i igru.

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić polaznicima uručio diplome za učešće u projektu škole tenisa.

Voditeljica projekta škole tenisa Emina Jusufbegović iz Teniskog kluba „Winner Sarajevo“ je izjavila da je ove godine mimo svih očekivanja broj prijavljenih  mališana zainteresovanih za tenis premašio brojku od 100.

–S obzirom na ovako veliki broj polaznika škole, kako bismo svu djecu uključili u projekat, tokom deset sedmičnih termina napravili smo raspored da svako dijete ima priliku jednom sedmično doći na trening tenisa koji traje tokom cijele godine. Tokom zimskih mjeseci treniramo na dva natkrivena terena pod balonom, tako da ne prekidamo treninge koji traju cijele godine. Prošle godine smo imali oko 60 polaznika koji su manje-više dolazili redovno, dok ove godine imamo stalni broj polaznika koji dolaze od januara bez prekida na svoje treninge. Projekat „365 sport plus“ je definitivno najbolji projekat koji je posljednjih nekoliko godina realizovan u gradu, kazala je Jusufbegović. 


(Vijesti.ba )

Izdvajamo