19°C
Mostar 24°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

03.10.2019 / 17:43 Muzika i Film - Rock grupa

Zabranjeno pušenje ide na svjetsku turneju za 35 obljetnicu karijere

Zabranjeno pušenje ide na svjetsku turneju za 35 obljetnicu karijere
Foto: Zabranjeno pušenje / Facebook
Rock grupa Zabranjeno pušenje priprema se za odlazak na svjetsku turneju, kojom će proslaviti 35 godina karijere i objave albuma "Das Ist Walter", a sredinom listopada nastupit će u Zagrebu i Splitu.

Početak turneje je 4. listopada u Calgaryju, a dan poslije nastupit će u Montrealu. Kanadska avantura nastavit će se 11. listopada u Windsoru uz veliku završnicu 12. listopada u Torontu, objavili su u četvrtak organizatori.

"Putovanje po svijetu uzbudljivo je za svakog tko se bavi muzikom. Kao prvo, to je suočavanje sa samim sobom i surovom istinom šta zapravo značiš i koliko tvoja muzika vrijedi. Ali kada je čovjek iz Sarajeva, put je divna prilika da opet sretneš svoje prijatelje iz mahale ili iz škole i da pomalo sastavljaš to razbijeno ogledalo svog vlastitog života. Jer kao što kaže jedna duhovita izreka - 'Sarajlija ima svugdje, pa čak i u Sarajevu'", izjavio je uoči turneje frontmen benda Sejo Sexon.

Velike proslave najavljene su i na domaćem terenu - 18. listopada nastupit će u Splitu na Gripama, a 19. listopada u zagrebačkom Domu sportova uz goste čija će imena biti otkrivena uoči koncerata.

Bend će potom u studenom krenuti prema Australiji gdje ih čekaju Perth, Sydney i Melbourne. Pred kraj mjeseca su u slovenskom Ormožu, a zatim će se uputiti prema Danskoj, Švedskoj i Norveškoj.


(Vijesti.ba / Hina)

Izdvajamo