12°C
Mostar 15°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 13°C
Bihać 12°C
Powered by Dark Sky

03.10.2019 / 15:51 Ostali sportovi - Generalni direktor OC Jahorina

Ljevanić predložio kandidaturu tri bh. planine za Evropa kup u skijanju

Ljevanić predložio kandidaturu tri bh. planine za Evropa kup u skijanju

Generalni direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić, zajedno s predstavnicima uprave Olimpijskog centra Jahorina, sastao se s predstavnicima Međunarodne skijaške federacije u Cirihu. Na sastanku se razgovaralo o kandidaturi za Evropa kup...

....a Ljevanić je naglasio da bh. planine - Jahorina, Bjelašnica i Ravna planina trebaju zajedno aplicirati za ovo takmičenje. 

- Imamo iskustva u organizaciji takmičenja, jedan od primjera je i EYOF. Također, imamo i sve uslove od skijaške infrastrukture, novih i homologovanih staza, sistema za osnježavanje, veliki grad Sarajevo i aerodrom na samo 28 km udaljenosti, bolnicu, heliodrom i sve ostalo što je neophodno za organizaciju jednog ovako prestižnog takmičenja. Potrebno je da sve tri planine, Jahorina, Bjelašnica i Ravna planina apliciraju zajedno te da oformimo jedan tim koji će nas predstavljati - rekao je Ljevanić. 

ističe da bi zajednički rad i organizacija Evropa kupa svima mnogo donijela, te bi ovo bio samo jedan korak bliže ka dovođenju Svjetskog kupa, što je krajnji cilj.

- Evropa kup je najbolji put za popularizaciju skijanja kao sporta i za stvaranje što više novih i mladih skijaša što je svakako prioritet svih nas koji smo u ovom poslu - zaključio je. 

Na sastanku se razgovaralo i o novim investicijama na Jahorini kojima je ova planina dobila mnogo, a sada je sigurno da kvaliltetom svoje ponude može parirati najuređenijim evropskim skijaškim destinacijama.

Organizacija Evropa kupa bi bila kruna dobrog rada na ovoj planini i potvrda uspjeha kako Jahorine tako i cijele Bosne i Hercegovine.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo