12°C
Mostar 14°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C
Powered by Dark Sky

27.09.2019 / 15:11 BiH - Sastanak u New Yorku

Palmer čestitao Komšiću na istrajnosti da BiH održi na NATO putu

Palmer čestitao Komšiću na istrajnosti da BiH održi na NATO putu
Foto: Vijesti.ba
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se sa Matthewom Palmerom, specijalnim predstavnikom SAD-a za Zapadni Balkan na marginama 74. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku.

Razgovarajući o aktulenoj političkoj situaciji sagovornici su se dotakli trenutnog stanja u Bosni i Hercegovini i stabilnosti u regiji.

Palmer je tom prilikom čestitao predsjedavajućem Komšiću na njegovoj istrajnosti da čvrsto održi Bosnu i Hercegovinu na putu ka NATO-u.

Sagovornici su takođe razgovarali i o inicijativi za formiranje carinske unije zemalja regije, što bi rezultiralo poboljšanju odnosa  u regiji i životnom standardu svih građana.Predsjedavajući Komšić se zahvalio specijalnom predstavniku Palmeru na konzistentnoj i jasnoj političkoj podršci koju SAD pružaju Bosni i Hercegovini i njenom putu ka euroatlanskim integracijama. Istakao je kako smatra da je rješenje za probleme sa kojima se naša zemlja suočava prvenstveno članstvo u NATO-u, a  zatim i članstvo u Evropskoj uniji.

Za trajnu stabilnost zemalja u regiji potrebno je da sve zemlje, koje to još uvijek nisu, postanu članice NATO-a i Evropske unije.

Što se tiče Predsjedništva Bosne i Hercegovine, predsjedavajući Komšić je kazao da, od izbora prošle godine, taj organ funkcioniše, ali da svakako ima dosta prostora za poboljšanje  njegovog rada i efikasnosti.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo