12°C
Mostar 14°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 12°C
Bihać 11°C
Powered by Dark Sky

27.09.2019 / 09:45 BiH - New York

Komšić u Nacionalnom memorijalnom muzeju 9/11: Istrajati u borbi protiv terorizma

Komšić u Nacionalnom memorijalnom muzeju 9/11: Istrajati u borbi protiv terorizma
Foto: Vijesti.ba
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić obišao je Nacionalni memorijalni muzej 9/11 u New Yorku, te odao počast na spomen-obilježju posvećenom nevinim žrtvama terorističkog napada koji se dogodio prije 18 godina u ovom gradu.

-  Ovaj brutalni teroristički zločin nad građanima New Yorka i SAD-a doveo je do globalne promjene stava prema terorizmu. Nažalost, ekstremne ideologije nikada ne spavaju, i tragedije slične ovoj se dešavaju i danas širom svijeta. Saznanje da četrdeset posto žrtava, koje su nastradale 11. septembra tokom napada na tornjeve Svjetskog trgovačkog centra, nikad nisu pronađene ili identifikovane, budi u čovjeku strašne i neopisive emocije. Mogu samo zamisliti kako je porodicama nastradalih, rekao je Komšić i dodao:

- Mi u BiH saosjećamo sa građanima New Yorka i SAD-a, jer smo, ne tako davno, proživjeli sličnu sudbinu.  Zbog toga svi zajedno moramo istrajati u borbi protiv terorizma, svih oblika nasilja i ekstremnih ideologija. Bosna i Hercegovina nastavit će i dalje davati potpuni doprinos toj zajedničkoj borbi. To moramo učiniti zbog budućih generacija koje nam dolaze, generacija koje trebaju živjeti u miru i slobodi", poručio je Komšić.(Vijesti.ba)

Izdvajamo