15°C
Mostar 20°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 18°C
Bihać 18°C
Powered by Dark Sky

24.09.2019 / 11:29 Crna hronika - PU Banjaluka

Ne dostavljati lične podatke neprovjerenim licima

Ne dostavljati lične podatke neprovjerenim licima
Foto: Ilustracija
Policijska uprava Banjaluka upozorila je građane da ne dostavljaju lične podatke neprovjerenim licima koja im se javljaju na društvenim mrežama i nude nagrade, jer ih mogu zloupotrijebiti.

U saopštenju banjalučke Policijske uprave navedeno je da je prethodno potrebno na zvaničnim internet stranicama priređivača nagradne igre provjeriti informacije o eventualnim nagradama i igrama.

Na području ove uprave uočeno je da su građani dovođeni u zabludu tako što su putem društevnih mreža, najčešće u aplikaciji "mesindžer", dobijali poruke da su izvučeni kao dobitnici nagrade "kapriolo" bicikla, te da je, kako bi mogli da preuzmu dobijenu nagradu, neophodno da pošalju fotografije prednje i zadnje strane lične karte.

- Upozoravali smo i da su evidentirani slučajevi da su građani dobijale ponude za učešće u nagradnim igrama koje navodno organizuju marketi, banje ili druga pravna lica koja vrše uslužnu djelatnost - dodaje se u saopštenju.

Iz Policijske uprave navode da su građani, nakon što su obaviješteni da su dobili vaučer u određenom novčanom iznosu ili drugu vrstu nagrade, dostavljali lične podatke, dok obećanu nagradu nisu dobili.

Za sada ne postoje saznanja da su lični podaci zloupotrijebljeni.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo