6°C
Mostar 12°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 9°C
Bihać 10°C
Powered by Dark Sky

23.09.2019 / 17:07 BiH - Edita Đapo

Saradnjom s nevladinim sektorom do boljih rješenja u domenu zaštite okoliša

Saradnjom s nevladinim sektorom do boljih rješenja u domenu zaštite okoliša
Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo održala je godišnji sastanak s predstavnicima nevladinog sektora u BiH o aktualnim pitanjima iz oblasti zaštite okoliša.

Sastanku su prisustvovali u predstavnici Ambasade Sjedinjenih Američkih Država i Evropske komisije u Bosni i Hercegovini.

Đapo je prezentirala tekuće aktivnosti Federalnog ministarstva okoliša i turizma i napomenula da su prijedlozi zakona, koje je to ministarstvo pripremilo, stavljeni u parlamentarnu proceduru.

Posebno je istakla ulogu i doprinos nevladinog sektora u tom procesu.

- Saradnjom s nevladinim sektorom i uz njegovo aktivno učešće zajedno smo došli do boljih prijedloga rješenja. Ova pozitivna iskustva i saradnja treba da budu nastavljeni, kako bismo ubuduće zajedno djelovali brže i efikasnije - kazala je Đapo.

Pored prijedloga zakona, Federalno ministarstvo okoliša i turizma radi i na usuglašavanju cjelokupnog pravnog okvira s direktivama Evropske komisije i najsavremenijim standardima zaštite okoliša, saopćeno je iz ovog ministarstva, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo