15°C
Mostar 21°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

23.09.2019 / 14:51 Ekonomija - Sjednica u Mostaru

UO UIO primio k znanju informaciju o poravnanjima

UO UIO primio k znanju informaciju o poravnanjima
Foto: FENA - Vijesti.ba

Upravni odbor Uprave za indirektno/neizravno oporezivanje (UO UINO) BiH primio je k znanju Informaciju o neizvršenim poravnanjima uz zaključak da entitetska ministarstva financija i UINO izrade konačan prijedlog za poravnanje i dostave ih vladama Republike Srpske i Federacije BiH.

-Nakon što se vlade entiteta očituju o ovome UO UINO izjašnjavat će se na jednoj od narednih sjednica o ponuđenim rješenjima za konačna poravnanja – saopćeno je nakon sjednice u Mostaru.

Usvojen je srednjoročni plan rada UO i njenih organizacionih jedinica za razdoblje 2020. - 2022. godina, kao i program rada Uprave i UO za iduću godinu.

Članovi UO razmatrali su danas informaciju o radu i aktivnostima Uprave za drugi kvartal ove godine, gdje se navodi da je UIO imala oko 180 milijuna KM više prihoda nego prošle godine u istom razdoblju.

UO UINO odobrio je proračunski zahtjev Uprave za iduću godinu nakon što su obavljene redovite proračunske konsultacije u Ministarstvu financija i trezora BiH u okviru priprema proračuna za 2020. godinu.

Na današnjoj sjednici razmatrano je izvješće o izvršenju proračuna UNO za prvih šest mjeseci ove godine, kao i preporuke revizora iz revizorskih izvješća za Upravu i UO za 2018. godinu.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo