16°C
Mostar 22°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 19°C
Bihać 20°C
Powered by Dark Sky

22.09.2019 / 20:00 Politika - Razgovor za Vijesti.ba

Lavić: Sastanak lidera RS sa Vučićem potpuni fijasko

Lavić: Sastanak lidera RS sa Vučićem potpuni fijasko
Foto: Vijesti.ba
Sastanak predstavnika parlamentarnih stranaka u RS sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu bio je potpuni fijasko, smatra profesor na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu Senadin Lavić.

"Milorad Dodik je očekivao da će Srbija početi da prijeti BiH, što se nije desilo. Pokazalo se da čak ni u Srbiji ne vjeruju u Dodikove pokušaje da se postavi kao glavni vožd svih Srba u BiH", kazao je Lavić za Vijesti.ba.

On ističe da se i među Srbima u BiH pojavljuje diferencirano mišljenje o ulozi predsjednika SNSD-a i člana Predsjedništva BiH.

"Tako se ne može reći da je Dodik jedini predstavnih bosanskih Srba, ma kako je on sebe htio predstaviti", ističe naš sagovornik.Mišljenja je da je ono što se juče desilo u Beogradu loše za srpski narod u BiH.

"Njihovi politički predstavnici ponašaju se kao djeca sa posebnim potrebama, jer idu po mišljenje u Beograd", pojašnjava svoj stav Lavić.

U razgovoru za naš portal on ističe kako je ovo istorijski momenat u kojem svi treba da shvate da Srbija više nikome na Balkanu ne može naređivati.

"Ona više nije Pijemont i mora početi poštovati BiH, Kosovo, Crnu Goru i Hrvatsku", zaključio je Lavić.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo