5°C
Mostar 11°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 8°C
Bihać 9°C
Powered by Dark Sky

21.09.2019 / 10:02 Crna hronika - Protivpravna korist

Tri osobe Šumskom gazdinstvu pričinile štetu od 240.000 KM

Tri osobe Šumskom gazdinstvu pričinile štetu od 240.000 KM
Foto: Ilustracija
Policija RS-a podnijela je izvještaj protiv tri osobe, zbog postojanja sumnje da su vršenjem krivičnih djela protiv službene dužnosti, privrede i platnog prometa, pričinili štetu jednom šumskom gazdinstvu od oko 240.000 KM.

Nezvanično, tužilaštvu je prijavljen direktor šumskog gazdinstva "Oštrelj" Neđo Galić, direktor "Vrbanja šume" Radislav Čupić te šef službe proizvodnje šumskog gazdinstva Dragan Vukčević.

Iz MUPRS-a su, uz navođenje incijala prijavljenih, naveli da su Galić i Čupić svojim potpisom i pečatom preduzeća ovjerili račune, kojima su šumskom gazdinstvu fakturisani radovi sječe i izvoza šumskih drvnih sortimenata iz dva odjela, iako su znali da su te radove izvršili radnici tog šumskog gazdinstva.

Na taj način pribavljena je protivpravna imovinska korist pravnom subjektu iz Kotor Varoša.

Također, suprotno odredbama ugovora i izvođačkog projekta, određeni radovi koji su izveli radnici pravnog subjekta, fakturisani su po većoj cijeni od ugovorene, a za koju razliku je šumsko gazdinstvo oštećeno.

Trećeprijavljeni Vukčević je u namjeri da se prikriju učinci i zarade radnika na poslovima sječe i izvlačenja šumskih drvnih sortimenata u odjelima, naredilo izmjenu šihtarice, a u prethodnom dogovoru s prvoprijavljenim i drugoprijavljenim.

Izvještaj su podnijeli policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo