16°C
Mostar 23°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 19°C
Bihać 18°C
Powered by Dark Sky

20.09.2019 / 16:55 Politika - Banja Luka

PDP najavio političku deklaraciju za narednih 20 godina uz jake političke poruke

PDP najavio političku deklaraciju za narednih 20 godina uz jake političke poruke
Branislav Borenović / Vijesti.ba
Partija demokratskog progresa (PDP) će sa stranačkog Sabora 28. septembra u Banjoj Luci uputiti poruke uobličene u političkoj deklaraciji za period 2019-2039. godine, kao snažan odgovor na političke procese u BiH, najavio je danas generalni sekretar PDP-a Milko Grmuša.

On je rekao novinarima da će na Saboru biti potvrđena politika PDP-a čiji je cilj jaka Republika Srpska, politički emancipovana i uređena u skladu sa najboljom evropskom praksom.

Grumša je naglasio da je stav PDP-a da BiH ima smisla samo onako kako je Ustavom definisana.

"Naša poruka političkom Sarajevu i drugim partnerima u BiH je - što nas više poštujete, više ćemo vas poštovati", istakao je Grmuša.

On je napomenuo da se procesi integracija unutar BiH ne mogu odvijati, a da nema paralelnih procesa u regionu jer ništa nije moguće uraditi bez koordinacije sa drugim zemljama.

Grmuša je rekao da su svi prijedlozi gradskih i opštinskog odbora PDP-a jednoglasni u podršci predsjedniku stranke Branislavu Borenoviću.

Kada je riječ o sutrašnjem sastanku lidera političkih partija sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Grmuša je istakao da nema ništa loše u takvim razgovorima, navodeći da PDP ima intenzivnu komunikaciju i saradnju sa Vučićem i Srpskom naprednom strankom i usaglašene politike po mnogim pitanjima.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo