13°C
Mostar 18°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

20.09.2019 / 13:41 Politika - Uoči sastanka u Beogradu

Šarović: Informacije prema Vučiću išle su uglavnom jednosmjerno

Šarović: Informacije prema Vučiću išle su uglavnom jednosmjerno
Foto: Vijesti.ba
Predsjednik SDS Mirko Šarović potvrdio je da će  sutra prisustvovati sastanku lidera parlamentarnih stranaka iz RS sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu

"To je važan trenutak da se kroz dijalog čuje i naše razmišljanje o aktuelnoj situaciji u BiH, jer će to vjerovatno biti dominantna tema sastanka", kazao je Šarović novinarima nakon sjednice Predsjedništva SDS-a u Istočnom Sarajevu.

On je istakao da je sastanak sa predsjednicima parlamentarnih stranaka iz RS vrlo važan budući, budući da su do sada informacije prema Beogradu, odnosno predsjedniku Srbije uobičajeno "išle jednosmjerno".

"Sastanak će biti dobra prilika da prezentujemo razmišljanja i stavove SDS-a. Mi smatramo da krizu u BiH ne bi trebalo ni na koji način produbljivati i stvarati neizvjesnost u društvu. Blokade i produbljivanje krize unose neizvjesnosti i predstavljaju prijetnju miru i stabilnosti u BiH", kazao je Šarović.

Predsjednik SDS-a istakao je i da će na sutršnjem sastanku u Beogradu biti govora o Deklaraciji SDA.

"SDS je iznio jasan stav o tom dokumentu. Deklaracija SDA je korak unazad. Po svom sadržaju je neprihvatljiva i došla je u pogrešno vrijeme", podsjetio je Šarović.

On je kazao kako će sutra napomenuti i da je u proteklom periodu bilo istih ili sličnih dokumenata od drugih političkih subjekata u BiH, te da takve deklaracije obično dolaze u predizborno vrijeme.

Sastanak u Beogradu, dodao je, biće prilika i da se ukaže na činjenicu da je "SDS jedini od važnih političkih faktora u BiH koji nije izlazio sa takvim dokumentom".


(Vijesti.ba)

Izdvajamo