24°C
Mostar 31°C
Tuzla 27°C
Banja Luka 28°C
Bihać 29°C
Powered by Dark Sky

19.09.2019 / 13:02 BiH - Sarajevo

Ambasadori Austrije, Italije i UNHCR-a zasadili lipe u Aleji ambasadora

Ambasadori Austrije, Italije i UNHCR-a zasadili lipe u Aleji ambasadora
Foto: FENA
Ambasadorica Republike Austrije u Bosni i Hercegovini Ulrike Hartmann, regionalna predstavnica UNHCR-a za jugoistočnu Evropu i predstavnica u BiH Anne-Christine Eriksson te ambasador Republike Italije u BiH Nicola Minasi ...

... danas su posadili svoja stabla lipe u Aleji ambasadora.

Ukupan broj lipa u poznatoj starogradskoj šetnici nakon te sadnje je 198.

Ambasadorica Hartmann izradila je zadovoljstvo što je i njeno ime u Aleji ambasadora te dodala da će redovno posjećivati lipu da provjeri njen napredak, kao i napredak BiH.

Predstavnica UNHCR-a Eriksson zahvalila je načelniku Općine Stari Grad Ibrahimu Hadžibajriću što su omogućili UNHCR-u da zasadi i svoju lipu u Aleji ambasadora ističući da je to priznaje njihovog rada za jednu od najugroženijih grupa ljudi.

Ambasador Republike Italije Nicola Minasi kazao je da je u Sarajevu već dvije i po godine te da se već osjeća kao da živi u svom gradu. Zahvalio je na gostoprimstvu te naglasio da će se rado vratiti da provjeri kako raste njegovo novo drvo.

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić istakao je da će uskoro zasaditi i 200. drvo te da će nastaviti tradiciju sađenja lipa koja traje od 2012. godine.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo