7°C
Mostar 12°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 10°C
Powered by Dark Sky

19.09.2019 / 12:37 Politika - Sarajevo

Počela 191. sjednica Vlade Federacije BiH

Počela 191. sjednica Vlade Federacije BiH
Foto: Vijesti.ba
Vlada Federacije BiH će se danas na sjednici, koja je počela, upoznati o informaciji Federalnog ministarstva rada i socijalne politike o izvještajima upravljačkih struktura ustanova socijalne zaštite čiji je osnivač Parlament Federacije Bosne i Hercegovine.

Bit će razmatrane inicijative da kreditnim zaduženjima kod Evropske investicijske banke, u iznosu od  140.000.000 eura, te Evropske banke za obnovu i razvoj u iznosu do 60.000.000 eura, budu osigurana sredstva  za finansiranje izgradnje dionica autoceste na Koridoru Vc Putnikovo brdo - Medakovo,  Poprikuše - Nemila i Tarčin - Ivan.

Pred članovima Vlade je i izmjena zaključka sa 187. sjednice, koji se odnosi na prelazak poslovanja Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje putem Jedinstvenog računa trezora Budžeta FBiH, s ciljem provođenja člana 130. Zakona o PIO.

Na dnevnom redu je i inicijativa za zaduženje Federacije BiH po Ugovoru o zajmu između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj za realizaciju Projekta javnog prijevoza u Sarajevu u iznosu do 15.000.000 eura.

Sredstva su namijenjena za nabavku novih električnih trolejbusa i povezane aktivnosti, s ciljem poboljšanja razvoja infrastrukture, povećanja kapaciteta i efikasnosti usluga ekološki čistog javnog prijevoza u Sarajevu, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo