3°C
Mostar 3°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 10°C
Bihać 10°C
Powered by Dark Sky

19.09.2019 / 11:48 Obrazovanje - Sa 315 na 380 KM

Sindikat u Sarajevu zatražio povećanje osnovice za plaće prosvjetnih radnika

Sindikat u Sarajevu zatražio povećanje osnovice za plaće prosvjetnih radnika
Saudin Sivro / Vijesti.ba
Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo uputio je premijeru KS Edinu Forti zahtjev za povećanje osnovice u 2020. sa 315 na 380 KM.

- Obzirom da imamo saznanja da je nadležno ministarstvo započelo pripreme na utvrđivanju Nacrta Budžeta za 2020., upućujemo zahtjev za potpisivanje Sporazuma o utvrđivanju osnovice u visini 380 KM za obračun plaće za narednu kalendarsku godinu - navedeno je u zahtjevu.  

Kolektivnim ugovorom za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u KS određeno je da se osnovica za obračun plaće utvrđuje sporazumno između Sindikata i Vlade - prije usvajanja budžeta, koji potpisuju Sporazum o utvrđivanju osnovice za obračun plaće za narednu kalendarsku godinu i on se objavljuje u Službenim novinama Kantona Sarajevo, sapćeno je iz sindikata.


(Vijesti.ba / FENA)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo