5°C
Mostar 11°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 8°C
Bihać 9°C
Powered by Dark Sky

19.09.2019 / 10:46 Regija - Nepažnja

Kragujevac: Djevojčici u vrtiću umjesto vode dali asepsol

Kragujevac: Djevojčici u vrtiću umjesto vode dali asepsol
Foto: Ilustracija
Dvoipogodišnja djevojčica koja je prije dva dana zbrinuta na intenzivnoj njezi Pedijatrijske klinike u Kragujevcu, pošto je u vrtiću "Naša radost" u Rači umjesto vode popila asepsol u stabilnom je zdravstvenom stanju ...

... i van životne opasnosti, rečeno je agenciji Beta u Kliničkom centru u Kragujevcu.

"Urađena je potrebna dijagnostika, ali je neophodno da se njeno stanje i dalje prati pod nadzorom ljekara", rekla je portparolka Kliničkog centra Vanja Đorđević.

Deda djevojčice Tomislav Veljković je rekao da je djevojčica zatražila vodu i vaspitačica joj je dala iz kupovne flašice koja je bila na stolu u prostoriji gdje se nalaze djeca, ne znajući da je u njoj umjesto vode bio asepsol.

Djevojčica je odmah počela da povraća, i o njenom stanju su obeviješteni roditelji.

Pošto u Domu zdravlja u Rači nisu mogli da utvrde uzrok tegoba, roditelji su krenuli za Kragujevac, a usput su od vaspitačice saznali šta se tačno dogodilo.

Veljković kaže da je cijela porodica šokirana onim što se dogodilo u vrtiću jer je nedopustivo da se higijenska sredstva nalaze "na dohvat ruke" djece u obdaništu.

On je rekao da je slučaj prijavljen policiji i da očekuje da nadležni organi reaguju.

Direktorica Predškolske ustanove "Naša radost" Ljubina Jeftić je ranije medijima rekla će se utvrditi kroz postupak ko je odgovoran i da će svi odgovorni snositi posljedice u skladu sa zakonom.


(Vijesti.ba / BETA)

Izdvajamo