14°C
Mostar 19°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

16.09.2019 / 21:22 Regija - Vučićev SNS neće imati rivale

Savez za Srbiju odlučio bojkotovati izbore

Savez za Srbiju odlučio bojkotovati izbore
Boško Obradović / Vijesti.ba
Predstavnici Saveza za Srbiju (SzS) saopštili su danas da ova opoziciona politička koalicija neće učestvovati na narednim redovnim izborima u Srbiji na proljeće 2020. godine, navodeći da smatraju da nema uslova za održavanje izbora u fer i poštenim okolnostima.

Lider političke partije Dveri Boško Obradović, koji je i predsjedavajući SzS, rekao je da su se sve članice Saveza pojedinačno izjasnile za bojkot izbora.

Obradović je naveo da je 15. septembra istekao rok koji je ova opoziciona grupacija postavila vlastima za promjenu u sastavu Regulatornog tijela za elektronske medije (REM), kao i promjene u uređivačkoj politici javnih servisa, RTS i RTV, što je, kako smatraju, preduslov da bi "izbori bili fer i pošteni", prenose beogradski mediji.

SzS čini više stranaka, pokreta i grupa građana, među kojima su Demokratska stranka, Zajedno za Srbiju, Zdrava Srbija, Levica Srbije, Narodna stranka, Srpski pokret Dveri, Pokret za preokret, Pokret Otadžbina, kao i neformalna grupa građana bliska inicijatoru okupljanja Draganu Đilasu.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo