16°C
Mostar 23°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 19°C
Bihać 18°C
Powered by Dark Sky

16.09.2019 / 10:05 Fudbal - Emotivni slom

Ronaldu pustili snimak oca koji je umro od alkohola: Rasplakao se k'o dijete

Ronaldu pustili snimak oca koji je umro od alkohola: Rasplakao se k'o dijete
Foto: Screenshot / Vijesti.ba
U velikom intervjuu koji je Christiano Ronaldo dao Piersu Morganu u jednom momentu pokazao je koliko je osjetljiv kada je riječ o porodici, posebno o njegovom ocu.

Njemu je, naime, prikazan snimak oca, koji priča o njemu pred Evropsko prvenstvo 2004. godine u Portugalu, koji nikada prije nije vidio.

On je, grcajući u suzama, ponavljao kako nikada nije vidio ove kadrove.

- Nikad nisam vidio ovaj video. Izvini - emotivno je odgovorio Ronaldo nakon što je vidio snimak i počeo plakati.

Uslijedilo je pitanje šta mu je najtužnije kada se sjeti oca.

- To što sam uspio biti broj jedan, a da on ne vidi ništa, da ne vidi kako primam nagrade.

Nikada nije video koliko si veliki postao?

- Ne, nikada. Moja majka je vidjela, moja braća, čak i moj najstariji sin. Ali moj otac nije vidio ništa - odgovorio je Ronaldo dok su mu oči bile pune suza.Podsjetimo, njegov otac preminuo je 2005. godine zbog bolesti jetre. Bio je alkoholičar i propustio je uspon svog sina do zvijezda, kao i rođenje unuka, a očigledno je on veoma bolna teme za zvijezdu Juventusa.

Ronaldo je u ovom intervjuu govorio i o problemu s kojim se susretao njegov otac, koji ga je kasnije i koštao života, jer mu je jetra oboljela zbog alkohola.

- Nisam poznavao svog oca 100 posto. On je bio alkoholičar. Nikada nisam pričao s njim, da imamo normalan razgovor. Bilo je teško - priča Ronaldo.

Ronaldov otac je preminuo kada je Ronaldo imao samo 20 godina. Nikada nije vidio kako osvaja pet Liga šampiona i pet ''Zlatnih lopti'', kao ni titulu prvaka Evrope s Portugalijom.

(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo