26°C
Mostar 30°C
Tuzla 29°C
Banja Luka 28°C
Bihać 26°C
Powered by Dark Sky

13.09.2019 / 18:59 Politika - Dodik o deklaraciji SDA

To je iluzija i priča o islamskoj državi

To je iluzija i priča o islamskoj državi
Milorad Dodik / Vijesti.ba
Milorad Dodik je danas zajedno sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Bosanskom Grahovu i Drvaru gdje obilježavaju stradanja Srba tokom rata.

Dodik je danas komentarisao Programsku deklaraciju Stranke demokratske akcije.

- To što SDA pokušava da napravi je prizivanje nestabilnsoti i sukoba. Oni vrlo dobro znaju da se Srbi neće odreći Republike Srpske. To je iluzija i priča o islamskoj državi u kojoj su oni većina koja uvodi šerijat - rekao kazao je član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske.

Ako žele tako (Bošnjaci i SDA), dodao je Dodik, onda će na bazi toga tražiti reorganizaciju BiH.

- Šta god dođe iz Republike Srpske stranci prave galamu. A ova deklaracija je tipičan atak na ustavni poredak, a nećemo čuti ništa od njih jer oni dijele te vrijednosti. Svaki potez ka unitarnosti u BiH znači odvlačenje Republike Srpske van toga - dodao je Dodik.

Dodik je pred okupljenim građanima u Drvaru istakao da su upravo Srbi iz tog područja BiH dokaz kako taj narod opstaje.

- Ovaj narod je naučio da se mijenjaju režimi, a ovdje uvijek ostaju Srbi. To treba da znaju oni iz Sarajeva koji žele da se BiH gradi kao građanska. Oni misle da su Srbi naivni i bi da će reći 'dobro, nema Republike Srpske' - nastavio je član Predsjedništva BiH.

On je dodao da smatra da Republika Srpske jedina može da funkcioniše u BiH, dok "Federacija i kantonu ne mogu".

- Njih (SDA) treba shvatiti ozbiljno, ali jasni su odgovori koji dolaze od nas - zaključio je Dodik koji je dodao o da je Bosna i Hercegovian trebala da vidi svoj kraj 1996. godine.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo