7°C
Mostar 12°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 9°C
Bihać 11°C
Powered by Dark Sky

12.09.2019 / 16:06 BiH - Sastanak u Sarajevu

Sindikat državnih službenika razmatrao kolektivni ugovor

Sindikat državnih službenika razmatrao kolektivni ugovor
Foto: /Samostalni sindikat

Temeljem potpisanog Sporazuma o saradnji među reprezentativnim sindikatima na nivou institucija Bosne i Hercegovine, jučer je održan  sastanak predsjednika i članova upravnih odbora Samostalnog sindikata državnih službenika i zaposlenika...

....u institucijama BiH, Sindikata uprave za indirektno/neizravno oporezivanje i Saveza sindikata policijskih organa u BiH.

Glavna tema sastanka je bila „kolektivni ugovor“, odnosno ne postojanje kolektivnog ugovora za uposlenike državnih institucija, a raspravljalo se i o drugim bitnim pitanjima i problemima uposlenih u institucijama BiH.

Predstavnici sva tri reprezentativna sindikata usaglasili su zajedničke aktivnosti u narednom periodu, a koje se tiču poboljšanja statusa svih kategorija zaposlenih u institucijama BiH.

Prioritet će biti kolektivni ugovor, učešće predstavnika sindikata u Komisiji za izradu Metodologije plata i naknada, zahtjev pa povećanje osnovice i regresa za 2020. godinu kao i rješavanje drugih statusnih pitanja za zaposlene u institucijama BiH – saopćeno je iz  Samostalnog sindikata državnih službenika i zaposlenika u institucijama BiH.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo