14°C
Mostar 19°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 17°C
Bihać 17°C
Powered by Dark Sky

12.09.2019 / 13:01 Rukomet - Bivši bh. golman

Enid Tahirović pojačao stručni štab RK Vogošća

Enid Tahirović pojačao stručni štab RK Vogošća
Enid Tahirović / Vijesti.ba
Rukometni klub Vogošća Poljine Hills sklopio je saradnju s Enidom Tahirovićem, koji će pojačati stručni štab ovoga kluba, saopćeno je iz kluba.

Bivši bosanskohercegovački golman, koji je od 2000. do 2012. sakupio 100 nastupa u dresu sa državnim grbom, u karijeri je nastupao za Bijeljinu, gdje je započeo karijeru, Željezničar, Bosnu Sarajevo i nekadašnjeg prvaka Evrope Hamburg.

- Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što sam postao dio ovakvog kolektiva. Zbog mojih privatnih obaveza nisam bio siguran da li ću moći prihvatiti ponudu predsjednika kluba Fetaha Kadrića, ali na kraju se sve posložilo i odlučio sam da prihvatim i postanem član stručnog štaba i trener golmana RK Vogošća PH. U narednom period trener Unčanin i ja pokušat ćemo da pripremimo ekipu i već od prvog kola krenuti ka osvajanju bodova. Sigurno da je u cilju Vogošći kao i svake godine sami vrh odnosno titula. Što se tiče golmanskog para Efendić-Beširević mogu reći da su ako ne najbolji onda sigurno među top tri golmanska para, a ja ću se potruditi da budu ove godine najbolji - rekao je Tahirović.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo