18°C
Mostar 22°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 21°C
Bihać 20°C
Powered by Dark Sky

11.09.2019 / 19:22 BiH - Radni sastanak

Intenziviranje projekta izgradnje Prve transverzale

Intenziviranje projekta izgradnje Prve transverzale
Foto: Fena / Vijesti.ba
Operativni tim za praćenje realizacije projekta izgradnje Prve transverzale održao je danas prvi radni sastanak na kojem su usvojeni zaključci u cilju intenziviranja projekta izgradnje Prve transverzale.

Sastanak je organiziran na inicijativu premijera KS Edina Forte, uz kojeg taj tim čine i ministar saobraćaja KS Adnan Šteta, načelnici općina Centar, Vogošća i Novo Sarajevo Nedžad Ajnadžić, Edin Smajić i Nedžad Koldžo, te direktori Zavoda za izgradnju i Direkcije za puteve KS Mirza Hulusić i Selmir Kovač, kao i kantonalni pravobranilac Kemal Karić.

 - Na sutrašnjoj sjednici Vlade KS razmatrat će se dvije tačke dnevnog reda a tiču se otkupa dvije parcele na trasi između Kranjčevićeve i Ulice Braće Begić. Pravobranilaštvo je dalo pozitivno mišljenje. Nakon davanja saglasnosti Vlade, odluke o otkupu tih parcela biće upućene na razmatranje Skupštini na septembarskoj sjednici - naglasio je između ostalog premijer Forto.

Bit će upriličen i sastanak predstavnika zavoda za izgradnju i za planiranje razvoja, Ministarstva saobraćaja i Općine Vogošća sa predstavnicima "BH Gasa" o temi izmještanja gasovoda sa lokaliteta Prve transverzale u pomenutoj općini.

Sastanci Operativnog tima za praćenje realizacije projekta izgradnje Prve transverzale, prema najavama premijera Forte, bit će svake srijede, a naredni je 18. septembra, saopćeno je iz Pres službe Kantona Sarajevo.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo