19°C
Mostar 21°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 20°C
Bihać 20°C
Powered by Dark Sky

11.09.2019 / 18:02 Politika - Mostar

Sutra sastanak Dragana Čovića i Miroslava Lajčaka

Sutra sastanak Dragana Čovića i Miroslava Lajčaka
Foto: Vijesti.ba
Iz Hrvatskog narodnog sabora (HNS) danas je najavljen susret Dragan Čovića s ministrom vanjskih i europskih poslova Slovačke Republike Miroslava Lajčaka.

Sastanak će Čovića i Lajčaka će se održati sutra u Uredu Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora s početkom u 09.30 sati.

Lajčaku će sutra i Sveučilište u Mostaru dodijeliti titulu počasnog doktora (doctor honoris causa). Nakon dodjele počasnog doktorata, Lajčak će održati predavanja. U knjižici počasnog doktorata koja se prigodno tiska u ovakvim prilikama povjerenstvo za izbor Lajčaka istaknulo je kako je ''često naglašavao u svojim javnim istupima da je  nepravedno i licemjerno Bosnu i Hercegovinu zvati propalom državom, jer je Bosna i Hercegovina ono što je međunarodna zajednica napravila od nje''. Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić istaknuo je kako Sveučilište u Mostaru izuzetno cijeni i nastojanja gospodina Lajčaka da se ljestvica vrijednosti SUM-a danas može temeljiti samo na prvenstvu znanosti, kulture i obrazovanja te da Bosna i Hercegovina može biti spašena obrazovanjem.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo