19°C
Mostar 20°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 24°C
Bihać 20°C
Powered by Dark Sky

11.09.2019 / 14:07 Ekonomija - Četiri mjeseca

U Goraždu kroz projekt javnih radova zaposleno 20 osoba

U Goraždu kroz projekt javnih radova zaposleno 20 osoba
Foto: FENA - Vijesti.ba

Dvadeset nezaposlenih osoba sa evidencije Službe za zapošljavanje Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) dobilo je priliku za privremeno zaposlenje na četiri mjeseca, kroz projekt javnih radova u Goraždu čija je realizacija u toku.

Gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović ističe da je riječ o dugoročno nezaposlenim osobama koje su na rubu egzistencije.

-Iako se radi o ugovoru na određeno vrijeme ovaj projekt tim ljudima mnogo znači. Svi oni daju svoj maksimum i na najbolji način opravdavaju svoje angažovanje. Raspoređeni su u četiri grupe po mjesnim zajednicama te rade onako kako je i planirano, u saradnji sa savjetima mjesnih zajednica. U toku naredna četiri mjeseca planirano je čišćenje i uređenje više javnih površina, vodozaštitne zone i izletišta na području grada Goražda - pojasnio je Ramović.

Podsjetio je da se projekt realizuje u saradnji sa Službom za zapošljavanje BPK Goražde.

- Mi smo aplicirali na javni poziv Službe u ovoj godini i imali smo pravo da putem ovog programa zaposlimo 20 osoba. Imali smo 79 prijava naših sugrađana i zaista komisija je imala težak posao da provede proceduru u skladu sa zakonom. Imamo informaciju da bismo u septembru ili oktobru trebali imati sličan ovakav projekt te bi tako angažovali još naših sugrađana koji su u stanju socijalne potrebe - istakao je gradonačelnik Goražda.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo