23°C
Mostar 23°C
Tuzla 26°C
Banja Luka 26°C
Bihać 24°C
Powered by Dark Sky

11.09.2019 / 13:54 Ekonomija - Od 12. do 15. septembra

Na sajmu 'EKOBIS 2019' 270 izlagača

Na sajmu 'EKOBIS 2019' 270 izlagača
Foto: FENA - Vijesti.ba

Ovogodišnji  17. međunarodni sajam ekologije "EKOBIS 2019" bit će održan od 12. do 15. septembra na sajmištu "Luke" u Bihaću, a svojim sadržajem i pratećim događajima bit će posvećen cirkularnoj ekonomiji. Prijavljeno je 270 izlagača iz Turske...

....Srbije, Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Austrije, Slovačke i Bosne i Hercegovine.

 Sve je definirano i spremno, tako da se nadamo da će ovo biti jedan od najbolje organiziranih sajmova dosada. Regija - partner je turski Kocaeli, odakle se očekuje dolazak više od 30 izlagača. Ovogodišnja novina je grad - partner Sajma, a prvi je hrvatski Bjelovar. Napravili smo određene organizacijske izmjene, donekle modernizirali izložbeni prostor, a značajno smo unaprijedili i program pratećih sadržaja - potvrdio je predsjednik Privredne komore USK Enes Ružnić.

Generalni pokrovitelj Sajma je Vlada Unsko-sanskog kantona (USK), a partneri Grad Bihać, Vanjskotrgovinska komora BiH i Privredna komora Federacije BiH.

- Ne moramo ni govoriti o važnosti EKOBIS -a za grad Bihać. Osim dolaska velikog broja posjetilaca i gostiju iz drugih zemalja, za nas je posebno značajan dolazak poslovnih ljudi s uspješnim projektima, jer ih posmatramo i kao potencijalne ulagače. Sajam je izvanredna turističko - privredna promocija našeg grada i učinili smo sve da i ovaj put bude tako - riječi su Nijaza Lipovače iz Gradske uprave Bihać.

Tema ovogodišnje Međunarodne konferencije o regionalnoj saradnji bit će cirkularna ekonomija, s posebnim akcentom na poveznicu zaštite okoliša i ekonomske dobiti. Svečana ceremonija otvaranja međunarodnog sajma ekologije "EKOBIS 2019" je sutra u 11.00 sati, u centralnoj hali sajmišta "Luke".(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo