16°C
Mostar 24°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 21°C
Powered by Dark Sky

11.09.2019 / 10:49 Crna hronika - MUP SBK

U Travniku pronađene četiri stabljike indijske konoplje više od tri metra

U Travniku pronađene četiri stabljike indijske konoplje više od tri metra
Foto: MUP SBK
Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona pronašli četiri stabljike indijske konoplje visoke tri metra.

"Dana 10. 9. 2019. godine oko 11,00 sati u mjestu Putićevo, općina Travnik, policijski službenici PS Travnik u saradnji sa policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a Srednjobosanskog kantona izvršili su kontrolu i pregled vozila marke Škoda Fabija, kojim je upravljao vozač T.A. rođen 1990. godine, dok je na mjestu suvozača zatečen S.K. rođen 1995.godine, obojica iz Travnika. Tom prilikom kod suvozača je pronađena određena količina svježe zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis. Tokom kriminalističke obrade, isti je izjavio da ima zasađene četiri stabljike indijske konoplje u mjestu Fazlići, općina Travnik. Policijski službenici su pronašli i izuzeli navedene stabljike čija visina je dostizala čak 3 metra i 10 centimetara, što predstavlja jednu od najviših do sada pronađenih", navode iz MUP-a SBK.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelom „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo