8°C
Mostar 13°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 12°C
Powered by Dark Sky

06.09.2019 / 16:47 Politika - Saopćenje za javnost

DF: Dodikov udbaš Nović, lažno zabrinut za BiH

DF: Dodikov udbaš Nović, lažno zabrinut za BiH
Foto: Vijesti.ba
Ništa bolje ne govori od rušilačkih namjera Milorada Dodika koje su usmjerene protiv opstojnosti države Bosne i Hercegovine od lažne zabrinutosti za državu BiH od starog udbaša Sredoja Novića, koji se usudio predsjednika Komšića optužiti ni manje ni više nego za državni udar.

Ako su Dodikovi udbaši “zabrinuti za državu Bosnu i Hercegovinu”, samo zato što predsjednik Komšić dosljedno insistira na poštivanju Ustava BiH, zakona i odluka insititcija BiH, onda to može jedino značiti da je predsjednik Komšić najveća prepreka antidržavnoj i proruskoj politici SNSD-a.

Mi u DF-u vrlo dobro znamo zbog čega Nović i njemu slični oštricu svoje kritike ne usmjeravaju prema pojedinim politički veleizdajničkim krugovima u Sarajevu. Jasno je da u cijelom ovom procesu, računaju na njihovu nesebičnu podršku koja se posljednjih dana ogleda kroz javne istupe pojedinaca koji tvrde da Milorad Dodik ne blokira upostavu vlasti, nepoštivanjem zakona i odluka insititucija BiH zbog snažnog ruskog utjecaja nego iz kojekakvog političkog pragmatizma.

Takvi će koliko sutra, ukoliko se Dodik, odluči podrivati institucije države Bosne i Hercegovine, tvrditi ono što Sredoje Nović danas tvrdi. Stoga im mi u DF-u poručujemo, kao i Noviću, da taj scenarijo neće dočekati.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo