10°C
Mostar 13°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 10°C
Powered by Dark Sky

03.09.2019 / 15:38 BiH - Uručivanja otkaza

Radnici "Aluminija" s papirima u rukama: U BiH nema budućnosti, svi ćemo vani

Radnici "Aluminija" s papirima u rukama: U BiH nema budućnosti, svi ćemo vani
Foto: Avaz - Vijesti.ba

Radnici "Aluminija", njih 500, koji su proglašeni tehnološkim viškom danas su s otkazima u rukama izlazili iz Upravne zgrade preduzeća u kojem su mnogi od njih proveli cijeli radni staž. poput Mire Zelenike. Do penzije su mu, rekao nam je, ostale još dvije godine.Praktično, kao i većina njih, sam je sebi potpisao otkaz da bi dobio otpremninu od 8.500 maraka.

- Nažalost, niko nije očekivao da će doći do ovakve situacije, ovo obeštećenje u vidu otpremnine, kako god štedio, može trajati maksimalno tri mjeseca, jer svi mi imamo neke dugove i „rupe“ koje treba pokriti. Sve mlađe kolege s kojima sam pričao ovdje ne vide nikakvu budućnost i svi će, izgleda, ići van BiH, a što se tiče kineskih investitora, da vam budem iskren, mislim da je to još mjesec, dva zavlačenja i onda će svemu doći kraj - rekao nam je Zelenika.

Saša Sudar će, definitivno, napustiti BiH, jer, kako nam je rekao, ovdje ne vidi nikakvu budućnost.

- Evo, raskinuo sam ugovor o radu s Aluminijskim kombinatom nakon 21 godine radnog staža. Direktor je obećao da ćemo tri dana nakon ovog potpisa dobiti otpremninu –kazao je Sudar.(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo