7°C
Mostar 12°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 9°C
Bihać 11°C
Powered by Dark Sky

25.08.2019 / 19:41 Regija - Šef srpske diplomatije

Dačić: Licemjerno zalaganje za prava Hrvata dok tuku Srbe

Dačić: Licemjerno zalaganje za prava Hrvata dok tuku Srbe
Ivica Dačić / Vijesti.ba
Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da licemjerno zvuče zalaganja hrvatskog Ministarstva vanjskih i evropskih poslova za prava Hrvata u Srbiji, u situaciji kada se Srbi napadaju zato što gledaju prenos utakmice Crvene zvezde.

Dačić je to rekao za Večernje novosti, povodom saopštenja ministarstva iz Hrvatske u kojem su kritikovali način na koji je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić govorio o napadu na Srbe u Kninu, navodeći da se stvara antisrpsko raspoloženje u Hrvatskoj, što rezultira napadima na Srbe.

Prema njegovim riječima, to se u Srbiji nikada ne bi desilo, niti bi predsjednik Srbije šutio na takve napade.

"Predsjednik Vučić se iskreno zalaže za unaprijeđenje dobrih odnosa sa Zagrebom, ali oni svakim danom pokazuju da im do toga nije stalo i da se stalno vraćaju u prošlost", naveo je šef srpske diplomatije.

Kako je rekao, hrvatskom ministarstvu vanjskih poslova bolje bi bilo da se pozabave time što njihova predsjednica sramno šuti poslije prebijanja Srba u Uzdolju i Ðevrskama.

"Ili bi možda i ona dohvatila motku da tuče djecu u kafiću koja gledaju Zvezdu, pošto se nedavno pohvalila da joj je žao što za vrijeme ''Oluje'' nije uzela pušku da valjda puca u svoje građane - Srbe", rekao je Dačić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo