23°C
Mostar 23°C
Tuzla 26°C
Banja Luka 26°C
Bihać 24°C
Powered by Dark Sky

25.08.2019 / 18:54 Regija - Nebojša Stefanović

Hrvatskoj je problem što Vučić misli svojom glavom

Hrvatskoj je problem što Vučić misli svojom glavom
Nebojša Stefanović / Vijesti.ba
Mislim da Hrvatska prije svega ima problem sa Aleksandrom Vučićem zato što je predsjednik svoje zemlje, koji misli svojom glavom i koji se bori za nacionalne interese Republike Srbije, izjavio je danas Tanjug potpredsjednik ...

... Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, reagujući na saopštenje Ministarstva inostranih i evropskih poslova Hrvatske.

"Ne samo što Aleksandar Vučić nije uradio ništa loše, već je naprotiv značajno pomogao u unaprijeđenju položaja hrvatske nacionalne manjine u Srbiji, što pokazuje da oni zapravo ne mogu da prihvate predsjednika Srbije koji neće biti samo puki izvršilac onoga što Hrvatska kaže i neće samo klimati glavom na svako njihovo saopštenje", rekao je Stefanović.

On podsjeća da su, nažalost, "imali i prethodne vlade u Srbiji, koje su svaki hrvatski stav i svaku njihovu tvrdnju dočekivali sa potpunim fanatizmom i oduševljenjem, te je očigledno da je Hrvatska navikla na takvo nešto".

"Danas imamo predsjednika Srbije, koji se bori za svoju zemlju i za poštovanje svih nacionalnih manjina u našoj zemlji, ali koji neće da izvrće istorijske činjenice i hoće da govori o onome što je istina. I mislim da je to suština njihovog problema" naglasio je Stefanović.

Hrvatsko ministarstvo danas je u saopštenju ocijenilo "kao krajnje neprihvatljivu izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kojom opravdava oružanu pobunu protiv hrvatskih vlasti sa ciljem rušenja ustavnopravnog poretka početkom devedesetih godina".


(Vijesti.ba)

Izdvajamo