8°C
Mostar 13°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 10°C
Powered by Dark Sky

23.08.2019 / 22:40 Regija - Policijska uprava šibensko-kninska

U Hrvatskoj podnesene još tri prekršajne prijave zbog vrijeđanja Srba

U Hrvatskoj podnesene još tri prekršajne prijave zbog vrijeđanja Srba
Foto: Feral News

Policijska uprava (PU) šibensko-kninska podnijela je još tri prekršajne prijave zbog incidenta u Ðevrskama kada su na nacionalnoj osnovi vreijđani vlasnik i gosti tamošnjeg kafića srpske nacionalnosti, izjavio je glavni direktor policije Nikola Milina.

On je rekao da je podignuta i kaznena prijava zbog prijetnje, koja se u istom mjestu dogodila mjesec dana ranije, prenosi Hina.

"Na osnovu prijave vlasnika, podnesene su još tri prekršajne prijave, a za sada je zbog tog događaja policija podnijela ukupno pet prekršajnih prijava", izjavio je Milina.

Dodao je kako su svi prekršaji povezani s vrijeđanjem na nacionalnoj osnovi.

Milina je kazao da je nakon razgovora s vlasnikom ugostiteljskog objekta, policija naknadno kazneno prijavila jednu osobu zbog prijetnje povezane s mržnjom na nacionalnoj osnovi iz jula ove godine.

Potvrdio je i da se intenzivno radi na pronalasku napadača koji su u Uzdolju, u opštini Biskupija, istoga dana fizički napali i povrijedili goste kafića srpske nacionalnosti koji su gledali utakmicu beogradske Crvene zvezde i švajcarskog Jang bojsa.

Kazao je da policija ne povezuje počinioce ova dva događaja, kao i da u njihovom otkrivanju sarađuju i sa susjednim policijskim upravama.


(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo