8°C
Mostar 13°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 10°C
Powered by Dark Sky

23.08.2019 / 15:06 Tenis - Novi tereni

Ministarstvo kulture i sporta KS će ulagati u tenisku infrastrukturu

Ministarstvo kulture i sporta KS će ulagati u tenisku infrastrukturu
Foto: Vijesti.ba
Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić ugostio je danas Juana Maria Tintorea počasnog predsjednika "Kraljevskog teniskog kluba Barselona 1899" i počasnog građanina Grada Sarajeva.

Tintore je učinio mnogo u oživljavanju teniskog sporta u Sarajevu, pomoći u opremanju mladih tenisera te je zahvaljujući njemu Sarajevo jedini grad u regionu kojoj je Evropska teniska asocijacija dodijelila prvu kategoriju teniskog turnira.

Već 38. put posjećuje Sarajevo, a istaknuo je da činjenica da Grad Barcelona podržava ovakav turnir znači da će tako biti i ubuduće.

Ministar Kurić najavio je da će Ministarstvo kulture i sporta ulagati u tenisku infrastrukturu i izgradnju nove savremene teniske terene, na kojima bi se igrao i turnir po kojem je Sarajevo poznato u svijetu.

Zahvalio je Tintoreu što je sarajevski turnir u međunarodnim krugovima postao značajan i privlačan za druge takmičare.

Tintore u Sarajevu boravi povodom završetka 23. Teniskog turnira za juniorke i juniore do 16 godina Open RTC Barcelona 1899 - Sarajevo 2019, "Memorijal N. Terzimehić - J. A. Samaran", saopćeno je danas iz Press služba Kantona Sarajevo.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo