10°C
Mostar 14°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 11°C
Powered by Dark Sky

23.08.2019 / 11:35 Politika - Gluhi i slijepi

HS: Čović odobrava Dodikove uvrede Hrvata u Drvaru

HS: Čović odobrava Dodikove uvrede Hrvata u Drvaru
Foto: Vijesti.ba
Na Dugoj Njivi 23. lipnja 2019. godine, obilježena je dvadeset sedma godišnjica Proboja Koridora bez prijetnji, prosvjeda i balvana na cestama, Dragan Čović i HDZ su ostali nijemi, gluhi i slijepi, navode iz Hrvatske stranek BiH.

Saopćenje u nastavku:

Nema više tamo hrvatskog naroda, u Banjolučkoj biskupiji i Derventskom dekanatu preko 200 tisuća hrvatskih žitelja ostade bez doma i krova nad glavom. Nema više hrvatskog ponositog Plehana kod Dervente, kakav je nekada bio. Nema više Modrana, Cera, ni Johovca. Nema Broda, Koliba, Šamca ni Svilaja. Nema više Hrvatske Tišine, junačkog Pruda ni Modriče. Jednom riječju nestalo je hrvatske Bosanske Posavine. Sve je to uzeo „Koridor smrti“.

Ovih dana gospodin Dodik najavljuje da će osobno ići u Drvar kako bi spriječio obilježavanje 24. obljetnice oslobađanja ovih prostora te je obljetnicu nazvao provokacijom za srpski narod. Dok sa jedne strane govori o veličanstvenoj bitki za slobodu srpskog naroda sa druge strane omalovažava žrtve hrvatskih branitelja koji su dali svoje živote za slobodu svog hrvatskog naroda.

Oluja, Maestral i druge oslobodilačke operacije su nelegitimne i zločinačke za gospodina Dodika ali koridor smrti je u cijelosti legitiman. Sve to potvrđuje i odobrava Dragan Čović koji je bio na proslavi, veličanju i posthumnoj dodjeli odlikovanja srpskom generalu ratnom zločincu Slavku Lisici koji je presudom Županijskog suda u Šibeniku proglašen krivim za ratne zločine nad Hrvatima i osuđen na petnaest godina zatvora.

Nastojanje HDZ da organizira obljetnicu u Drvaru nije ništa drugo nego pokušaj da se izglade i zaborave nedavni događaji i zatome negodovanja braniteljskih udruga te da im se dodvore ovakvim činom. Zašto braniteljske udruge nemaju dostatna sredstva kako bi same organizirale obilježavanje značajnih datuma, da li ste se ikada upitali gospodo iz HDZ-a.

Ovim putem pozivamo gospodina Čovića i HDZ da prestanu sa organiziranjem obilježavanja značajnih datuma i obljetnica iz domovinskog rata jer branitelji se nisu borili niti za jednu stranku već za svoj Hrvatski narod. Samo braniteljske udruge polažu puno pravo na to a vi se gospodo, obzirom da ste na vlasti više od dva desetljeća, potrudite da braniteljima i svima ostalima kroz zakonska rješenja bude bolje a ne da prosvjedima na ulici traže svoja prava.

Da li je Dodik proglašenjem Pelješkog mosta za vitalni srpski nacionalni interes kupio od Dragana koncesiju za proslave i obljetnice ostaje nam za vidjeti.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo