10°C
Mostar 13°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 10°C
Powered by Dark Sky

23.08.2019 / 10:28 BiH - Svjetlo dana

Ideja "One" Mirnesa Kovača predstavljena u Lindau

U njemačkom gradu Lindau, u okviru desete skupštine "Religije za mir",  ideja "ONE" Mirnesa Kovača obasjala je dan i osvjetlala obraz Bosni i Hercegovini. 

Predstavljena je Mirnesova  ideja "ONE" pod motom: "svjetlo zajedničko svima", ("The Light Common to Everyone") u okviru  programa: "Globalna galerija - osposobljavanje za akciju" ("The Global Gallery - the Equipping for Action").

Dakle, ideju "ONE" osmislio je bosanski novinar i globalni aktivista Mirnes Kovač, ideju koju su režirali Srbijanska agencija "New Moment New Ideas Company i Y&R Dubai uz sponzorstvo bosanskog Međureligijskog vijeća.

Zbog svoje orginalnosti i pozitivne provokativnosti Mirnesova ideja je 2017. god. osvojila pet lavova i jednog Zlatnog lava u Kanu (Cannes). To je, zasigurno, veliko priznanje ne samo za Mirnesa Kovača, već za BiH, Islamsku zajednicu i, dakako, Međureligijsko vijeće Bosne i Hercegovini.

U četvrtak u Lindau posjetitelji su s pažnjom i divljenjem obilazili i analizirali plakat "ONE", interesirajući se kako mogu doći do kopije da to šire u svojim zemljama u okviru vjerskih i kulturnih manifestacija.  

"Bio sam ponosan na našeg Mirnesa Kovača, na našu Islamsku zajednicu, na "Preporod" i na Međurleigijsko vijeće Bosne i Hercegovine. Pokazali smo jučer u Lindau cijelome svijetu da umijemo pozitivno misliti i pozitivno djelovati na putu promocije mira i razumijevaja među svim ljudima i narodima dobre volje", kazao je dr. Mustafa Cerić.

On je dodao kako se nada da će Mirnes Kovač nastaviti sa novim kreacijama, a da ćemo ga mi u tome podržavati.

"Mirnes to zaslužuje. Naša zemlja i naš narod predstavljeni u najboljem svjetlu u Lindau", kazao je Cerić.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo