-3°C
Mostar 3°C
Tuzla -3°C
Banja Luka -2°C
Bihać -2°C
Powered by Dark Sky

14.08.2019 / 21:11 BiH - Elementarne nepogode

Naša stranka Goražde traži vanrednu sjednicu gradskog vijeća zbog posljedica nevremena

Naša stranka Goražde traži vanrednu sjednicu gradskog vijeća zbog posljedica nevremena
Arhiv / Vijesti.ba
Vijećnica Naše stranke u Gradskom vijeću Goražde Aldijana Smailhodžić Subašić zatražila je sazivanje vanredne sjednice ovog vijeća zbog elementarne nepogode koja je u utorak zahvatila Goražde.

Uporište za ovaj zahtjev nalazi se u Poslovniku GV Goražde koji kaže kako u okolnostima opasnosti po javnu sigurnost i sigurnost građana širih razmjera, elementarnih nepogoda, velikih šteta za imovinu, epidemija, hitnih slučajeva i slično, predsjedavajući Vijeća može da sazove vanrednu sjednicu.

U obrazloženju zahtjeva se kaže kako je nevrijeme koje je u večernjim satima 13. avgusta zadesilo Goražde ostavilo nesagledive posljedice i uzrokovalo veliku štetu na užem području grada. Naročito velika šteta je nastala na objektima u ulicama Kulina Bana, Zaima Imamovića, 1. maja, te naselju Vinarići i još nekim naseljima. Za izlijevanje kanalizacije i neobezbijeđena gradilišta koja su štetu učinila još većom Naša stranka krivca vidi i u gradskoj upravi.

„Smatramo da je najveći krivac za ovakvo stanje u užem gradskom jezgru i šire Služba za urbanizam i prostorno uređenje, koja zbog svog nestručnog i nesavjesnog poslovanja doprinosi nesagledivim posljedicama za naše građane. Lokalna zajednica na čelu sa službom za urbanizam i prostorno uređenje je ta koja izdaje urbanističke saglasnosti i građevinske dozvole za ove radove,“ stoji u zahtjevu vijećnice Aldijane Smailhodžić Subašić.

(Vijesti.ba)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo