16°C
Mostar 23°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 19°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

14.08.2019 / 10:36 BiH - Sarajevo

Dom zdravlja Stari Grad: Izgrađeno devet novih prostorija, lift i čekaonica

Dom zdravlja Stari Grad: Izgrađeno devet novih prostorija, lift i čekaonica
Foto: Općina Stari Grad Sarajevo

Općina Stari Grad je u okviru rekonstrukcije objekta Doma zdravlja Stari Grad, sagrađenog ’60-ih godina, izgradila nove prostorije na sjevernom i južnom krilu te lift. Također je postavljena i nova stolarija te koridori koji povezuju sve prostorije.

Općina je odlučila finansirati te radove iznosom od oko 1,9 miliona KM, jer Dom zdravlja kapacitetom nije zadovoljavao potrebe stanovnika, uslijed povećanja obima zdravstvenih usluga.

- Naše opredjeljenje je da građanima omogućimo kvalitetne uslove života u Starom Gradu, a na prvom mjestu to je pravo na adekvatnu medicinsku uslugu i zdravstvenu zaštitu. Iz tog razloga, odlučili smo uložiti sredstva u sanaciju ovog objekta, izgraditi nove prostorije i omogućiti građanima bolju uslugu - kazao je načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

Dom zdravlja dobio je devet novih prostorija i terasu, a prvi put u objektu je sagrađen lift i koridori koji povezuju prostorije i odjeljenja. Do sada su pacijenti i uposlenici do drugog dijela objekta dolazili silaskom do prizemlja, a zatim bi drugim stepeništem išli do potrebne etaže. Novosagrađeni lift dosta će olakšati ovu komunikaciju, naročito invalidnim osobama. Važno je istaći da je na cijelom objektu izvršena zamjena vodovodnih i kanalizacionih instalacija, a trenutno se rade i elektroinstalacije, te hidroizolacija u podrumskim prostorijama.

Radovi na postavljanju nove fasade ovih dana se nisu mogli izvoditi i to zbog vremenskih uslova. Naime, temperature zraka bile su previsoke za upotrebu materijala za završne slojeve, te ni sam proizvođač ne preporučuje njihovo postavljanje, saopćeno je iz Općine Stari Grad.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo